Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2017 | 5113 vizualizari

 

Imi place la nebunie sa pregatesc astfel de gustari pentru micul-dejun. Cand merg la cumparaturi, incerc sa ma aprovizionez cu unele ingrediente din care stiu ca pot sa fac chestii faine, bunatati care stiu ca le plac alor mei, desi sunt simple. Intotdeauna cu simplitatea i-am cucerit pe cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • 10 ciuperci champignon potrivite
  • 1 lingura ulei
  • 2 crengute patrunjel verde
  • 50 gr unt
  • 6 felii de paine
  • un bulgare de mozzarella (de 125 de gr)
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita ierburi de provence
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella:

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper.
Le inabusiti la foc potrivit, pana se evapora tot lichidul pe care il lasa ciupercile.
Trageti tigaia de pe foc, adaugati patrunjelul verde tocat marunt si praful de usturoi. Amestecati bine.

Feliile de paine le ungeti cu bucatele de unt, presarati ierburi de provence.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei linguri, puneti ciuperci pe fiecare felie de paine.
Mozzarella o dati pe razatoarea mare, o puneti peste ciuperci, apoi presarati parmezan ras.

Le introduceti in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 7-10 minute, cat sa se topeasca branzeturile.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le serviti calde.

Cu o salata de rosii de gradina alaturi, am avut o masa savuroasa!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval